måndag 19 september 2011

Middagstips (igen)

Kanske lite mer av en helgmiddag än något man äter en vardag. Inte för att det tar tid att laga, för det gör det verkligen inte. Men för min gom är det lite mer helg över det här. Superenkelt att laga!

LAX I KRÄMIG SÅS

4 port:

600 g laxfilé
1 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
1 dl creme fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 knippe dill
3 msk stenbitsrom
kajennpeppar

Garnering :
Röd stenbitsrom, dill

Gör så här:
1. Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar.
2. Vispa samman vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid
kastrull eller traktörpanna. Låt det koka upp och koka ihop något.
3. Lägg ner laxfiléerna och låt allt sjuda under lock ca 10 min.
4. Hacka dillen under tiden. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med
kajennpeppar (Var försiktig med kajennpepparn, den är mycket het och smaken
kommer efter en liten stund.)
5. Lägg en klick stenbitsrom på varje laxfilé och garnera med lite dill.

Bjud gärna på pressad potatis och broccoli till.

Inga kommentarer: