lördag 1 maj 2010

Dagens fråga

Är det okej att bära kniv på allmän plats om den tillhör arbetsuniformen? Eller räknas inte morakniv in i den förbjudna knivfamiljen?

3 kommentarer:

Viktoria sa...

Ja du, knepig fråga. Det borde ju vara ok då det är ett arbetsredskap. Det blir tufft för de som jobbar med kniv som ett arbetsredskap att hålla reda på när man går på allmän plats eller ej. Var ska de göra av den?

Ponder sa...

Jag tror inte att man får ha det på allmän plats om man inte arbetar just du. Och den där kisen på bilden ser inte ut att utföra ett jobb för stunden som kräver kniv. ;) (Eller, vad vet jag, han kanske behöver den för att sprätta upp boksidorna?) För att följa knivlagen borde den nog ligga nedpackad i väskan.

S sa...

Viktoria: Jag hade en liknande tanke som dig. Men om mannen på bilden skulle få frispel på grund av tillfällig psykos skulle han ju antagligen få ett straff som har med knivlagen att göra. Tänker jag?

Ponder: Ja, i väskan skulle den nog vara. FÖr han jobbade inte speciellt flitigt under tiden han satt där. Sidorna var det någon annan som redan sprättat upp faktiskt. =) Men jag förstår hur jobbigt det måste vara att behöva ta av sig alla sina arbetsredskap hela tiden...