måndag 19 april 2010

Middagstips

Fisksoppa

Ingredienser
400 g djupfryst torsk eller annan vit fisk
200 g skalade räkor
1/2 purjolök
50 g fänkål
2 st tomater
2 msk olivolja
5 dl fiskbuljong
1 st paket saffran
2 msk örtkrydda
1,5 dl créme fraiche
1 st burk musslor

1. Tina fisken till hälften och skär i kuber. Skala räkorna. (Eller köp färdigskalade i spad som jag!) Ansa och strimla purjolök och fänkål. Tärna tomaterna.

2. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt buljong, saffran och örtkryddorna. Sjud tillsammans med fisken i ca 10 minuter.

3. Blanda i créme fraiche, räkor och musslor. Hetta upp soppan! Sen serverar man med aioli.

2 kommentarer:

Ponder sa...

Åh, vad gott det låter. Tyvärr är det sån mat som går fet-bort här p g a alla kräsna ungar...

S sa...

Ponder: Vad av det i soppan är det som dom inte gillar?! Allt där i är ju fruktansvärt gott. Den soppan var verkligen det godaste på länge!