fredag 1 januari 2010

Jag gör ETT till försök

Har någon av er någonsin besökt Thailand? Eller är det någon av er som ändå vet var man ska bege sig när man är där några veckor?

3 kommentarer:

fia sa...

Ska höra med Helena.

Hanna sa...

Eller så kan man höra med mig lite. Om ni vill upp till norra thailand såå rekommenderar jag den lilla stan pai, härlig stämning, fin natur. Ligger nära chiang mai så tar ni er dit är det smidigt att ta en buss till pai.

I bangkok är det på koh san road det händer. Om man med "det" tänker på festligheter, prylshopping, turister.. ligger även på gång avstånd till guldbuddhan och med bussar bara på gatan intill så kan man ta sig runt i stan. Om man vill bo på Koh san road så tycker jag att ni ska bo på donnas. Det ligger på en tvärgata i koh san roads ena ände (Inte i änden där polisstatitionen ligger), då är man nära men får sova gått om nätterna för att man kommer undan allt ljud.

Söderut finns det mängder av öar att besöka. Där beror det på vad man är ute efter. Håll er undan phuket och krabi tycker jag, där kan man köpa aftonbladet och läsa menyerna på svenska. phi phi är bra för dykning, mycket turister och ungdommar. Fin strand, där the beach spelades in. Koh Lipe är absolut en favorit för mig. ligger långt nere på västra sidan. Nära malaysia. Inte så många turister, när jag var där fanns inga möjligheter att ta ut pengar så se till att ni har med er så att ni klarar er ett tag om ni åker dit. Om ni vill klättra, kan dyka också, så kan jag tipsa om lao liang, googla på det så hittar ni en hemsida. Man tar sig dit från några som ordnar turer från trang. De verkar ha byggt ut endel sen vår resa men kolla på det.

Oj det finns så mycket att tipsa om, men det händer mycket hela tiden i thailand.. vad är ni mest intresserade av?

S sa...

Hanna: Vi är intresserade av sol och bad och varma dagar!

Vi har nog mer eller mindre bestämt oss för Koh Tao, Koh pangang och Koh Samui. Inte helt spikat, men på Koh Tao har vi nog hittat ett bra boende också. Vi är inte så intresserade av dykning, men snorkling.

Koh Lipe satt jag och tittade på igår, verkade väldigt trevligt! Phuket har vi mer eller mindre strukit, på grund av just Aftonbladet och liknande.

Vi har nog inte några större förväntningar, förutom att vi vill ta dagen som den kommer och ha det lugnt och skönt.

Vi avslutar nog med Bangkok i två dagar eller så!