söndag 15 maj 2011

Friskisskola. Lektion nr. 5

Man skulle kunna tro att jag slutat gå till Friskis, eftersom lektionerna blir så få här på bloggen. Men tro inte att antal lektionstillfällen speglar aktiviteten på Friskis. Även om det är snubblande nära sanningen.

Dagens skola är att läsa igenom beskrivningen av ett pass du tidigare aldrig satt din fot på. Det är lättare att förstå vad man ska utsättas för då. I och för sig kan det vara trevligt med överraskningar. Men när överraskningen är att förnedras kanske man inte borde kalla det för trevligt? Pulsgympa kan man säga är en sådan aktivitet man kan förnedras av, och man bör därför se upp. För om passet har körts i en hel termin och du inte besitter koordination för fem öre kan du ligga pyrt till.

Jag säger inte att du får sämre träning, för tränad blir du. Du kan svettas som en gris även om du håller armarna upp när resterande 84 personer i lokalen gör en piruett. Alternativt gör en gräva-grop-övning när de andra gör något som mer kan liknas vid boxning. Svettas gör man. För det är jobbigt att hela tiden vara lite off också.

Det finns lite alternativ att ta till vid dessa tillfällen. Man kan ställa sig längst bak, eller så ser man till att hamna längst fram av misstag och få ledaren framför sig. Öga mot öga och då blir allt även spegelvänt dvs än sämre för den redan koordinationssvage. Man kan gå därifrån efter halva, eller så stannar man.

Sist men inte minst (även om det är preciiis så man känner sig) så kan man kan bita ihop och skratta åt skiten också. Bju' på sig själv liksom. Det gjorde skribenten och det gick bra. Men jag ser inte att jag återvänder till det där passet under det närmsta ljusåren.

Inga kommentarer: