lördag 4 juni 2011

Norrland!

Jag är på gästspel här uppe. Trivs som fisken i vattnet även om det är 12 grader kallare än i stugan där min karl är. Det är ju en klar nackdel med den här delen av landet faktiskt...

Men fördelarna är många! Man cyklar varsomhelst närsomhelst. Det mesta är väldigt nära. Jag träffar personer jag tycker så mycket om. Det är jätteljust jättelänge (läs: hela tiden). Det är lugnt och skönt (nästan) överallt.

Det finns saker jag stör mig på också. Virrvarret i rulltrapporna. Ingen säger "ursäkta" eller "förlåt" när dom krockar med mig eller kör över mig med barnvagnar. Det finns inget tempo i butikerna, det är som om man tror att allt är öppet så länge det är ljust. (Och ljust är det ju hela tiden!)

Precis i skrivandets stund är jag väldigt ambivalent kring var mitt hjärta trivs bäst...


4 kommentarer:

Miriam sa...

Men jag trivs då i ditt hjärta tack!

Omentjej sa...

Norrland är bäst! :) Fast mellansverige är himla bra också. Jag gillar nog bäst att bo här och fortsätta ha paradiset som mitt andra hem.

Världen enligt J. sa...

Alltså det där med att ingen säger ursäkta - det har jag inte vant mig vid ännu. Efter åtta år! Tur att sommarnätterna är så fina att det överskuggar det mesta :)

S sa...

Miriam: Tummen upp!

Omentjej: Och jag vet varken ut eller in. Besöka mellansverige är inte heller helt dumt när man är i norrland...

J: Ja, vad är det med alla? Vid vilken gräns i sverige försvinner hyfset? Sundsvall..?