torsdag 9 december 2010

Välkomna, när åker ni?

Det ska fasadrenoveras. Efter ett års väntan. Vi har tur för dom börjar med vårat hus, vilket betyder att dom även är färdig med oss först. Men huset har tre portar och vi bor i mitten. Snart står dom och tittar på mig när jag gör frukost på morgonen. Känns så där, men jag får väl börja gå upp tidigare.

Eller i och för sig, dom kan väl inte hänga utanför fönstret kl 06.00 på morgonen. Eller? Det vore otäckt!

Hoppas dom åker snart.

6 kommentarer:

F. Timeus sa...

När vi bodde på Söder så skulle de fasadrenovera vårt hus. Vi bodde längst ner till höger och en fredagseftermiddag så kom de och satte upp ställningar och började plasta in. Med typ ogenomskinlig plast.
Vi bodde i ett mjölkpaket i typ 200 år och det värsta av allt var att de aldrig var där och jobbade! Vi ringde och klagade och frågade när de skulle bli klara, men det kunde de såklart inte svara på.
De som bodde längst upp till vänster i huset hade plast för sina fönster i kanske 3 dar.

S sa...

timeus: Men det är ju skräcken!!

Vi bor näst längst upp i mitten. Vad blir det? 200-3, det blir 197. Om man dividerar det med två så åker dom vid lunchtid på den 99:e dagen. Efter att plasten är på plats (plast och plats...nu blev det komplicerat), vilket bör ta en vecka till i det här tempot. Det betyder ca 20 arbetsveckor och då är vi inne i Maj! Shit pommes va jobbigt...

Nu kom jag precis på att min beräkning är helt åt skogen, men eftersom jag gjort den får den vara kvar.

F. Timeus sa...

Din beräkning är inte helt off, tyvärr.
Jag ska tillägga att vi flyttade kort efter de var klara. Så man kan säga att vi bodde i ett mjölkpaket på Söder i ett år. Thankyouverymuch!

S sa...

timeus: Du är verkligen en muntergök när det kommer till fasadrenoveringar!

F. Timeus sa...

Förlåt, det var inte meningen att låta negativ. Jag reviderar mig och säger att det säkert kommer gå mycket fortare för Er än vad det gjorde när vi fick vår fasad fixad. Och ni får säkert en genomskinlig plast, det brukar man få nu för tiden...
Lycka till!

S sa...

timeus: Det gjorde inget! Det var bara så olikt dig. Vi kan iaf konstatera att vi får plast inom sinom tid och det kommer att vara perkele!