tisdag 6 januari 2009

Vill ni höra något konstigt?

Vi har vårt skafferi i hallen.

Första skåpet till vänster när man sätter in foten i lägenheten. Men det finns ingen naturlig förvaringsplats i köket! Jag har under dessa tre dagar, ofta ställt mig frågan hur det har kunnat bo en familj på fyra personer i denna lägenhet. De oftast förekommande frågorna har varit:
  • Var har de förvarat alla prylar och kläder? Tre garderober till två vuxna och två barn. Vad gjorde de av alla leksaker och kläder? Såg bara en liten byrå och ett extra skåp på visningen.
  • I vilket skåp hade de maten? Det finns inget bra ställe.
  • Vilken av garderoberna fick tjänstgöra som städskåp? Inget av dessa tre vi har tillgång till, känns naturligt bra för ändamålet.
  • Hur har kvinnan i familjen kunnat nå någonting i köket? Hon var på sin höjd 150 cm lång. (Ordvits! Utan att jag tänkte på det.) Min sambo är 189 och har svårigheter att nå till överskåpen och hela köket är bara överskåp. De sitter så högt upp att de inte fick plats på fotot i det här inlägget!
  • Var de färgblinda? Mintgrönt kök med olika nyanser av mintgrönt är inte speciellt uppäggande när man ska laga mat. Mörklila sovrum är inte det minsta rogivande när man ska sova.
Ja, det var väl det. Men nu samsas i alla fall maten med skurmedel i samma skåp. Tur att vi inte har små barn (eller några barn alls för den delen), för då skulle de kunna ta sig en hutt lite hur som i hallen. Skurmedlet är längst ner. Väldigt lättillgängligt. Så alla som hälsar på; Vi har kemikalier som är lättillgängliga för era barn. Kom ihåg det, för jag gör det garanterat inte!

4 kommentarer:

Anonym sa...

:) Det låter som om det där köket har lite utvecklingspotential!

Det där med brist på garderober är ett gissel. Jag är garderoboman. Jag älskar att massor av bra ställen att fiffla undan grejor på. Garderober är de perfekta fiffelställena.

Ingen vågar väl öppna ens garderober och syna ens "nystädatbluff" liksom?!

S sa...

Viktoria: Potential finns det GOTT om! Förhoppningsvis har vi ett helt nytt kök i sommar! Något annat som ska införskaffas är: Garderober. Med smarta förvaringslösningar. Längtar!

Anonym sa...

Blir lite avis på att ni flyttar (gillar förändring o att flytta...). Såg planlösningen o tycker er lgh verkar kanon!!! Lyxigt med "så stort" i sthlm :)

S sa...

Maria: Sägs även att vi gjort ett kap! Vi är jätte nöjda. 56 välplanerade kvadratmetrar.