tisdag 6 oktober 2009

Dagens fråga

Frågan tillhör nog den enklare kategorin av frågor.

Kan man frysa in mozarella? Om man kan det, ska man först ta ut den ur den lilla påsen och hälla ut vätskan?

5 kommentarer:

Ponder sa...

Svar: nja... den blir sig liksom inte lik efteråt (för att den har så hög vattenhalt). Men om man skivar den och styckfryser skivorna (utan vätskan dårå ;) går de att ta direkt från frysen och lägga på pizzan. Då funkar de hyfsat som de ska.

S sa...

Ponder: Men om man tänker att man exempelvis vill riva den efter att den varit fryst. Borde inte det funka?

Ponder sa...

Jo, det funkar, men riv den medan den är fryst. Annars smular den bara sönder (den blir liksom grynig av att frysa).

S sa...

Ponder: Du kan då allt!

Ponder sa...

Ha ha, nej, men jag ger ofta sken av det. ;)