NASI GORENG
Ingredienser
3 dl ris
400 g grytbitar av fläskkött
1 msk rapsolja
100 g finhackad röd lök
2 klyftor vitlök, finhackat
1 tsk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
200 g strimlad vitkål
1 strimlad paprika
1 msk sojasås
150 g skalade räkor
1 msk finhackad persilja
How to do it
Koka riset. Stek köttet i olja i en stekpanna, hälften åt gången. Tillsätt all lök och låt den fräsa med i någon minut. Krydda med curry, kardemumma och ingefära. Tillsätt vitkål, paprika, soja och det kokta riset. Avsluta med räkorna som bara ska bli varma. Salta, peppra och garnera med bladpersilja.
Jag hade visst ingen paprika, trots storhandlingen igår. Det såg ut som att jag handlat för en enorm familj när jag packade in i allt i bilen...det blev morötter istället för det fanns hemma.
Ingredienser
3 dl ris
400 g grytbitar av fläskkött
1 msk rapsolja
100 g finhackad röd lök
2 klyftor vitlök, finhackat
1 tsk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
200 g strimlad vitkål
1 strimlad paprika
1 msk sojasås
150 g skalade räkor
1 msk finhackad persilja
How to do it
Koka riset. Stek köttet i olja i en stekpanna, hälften åt gången. Tillsätt all lök och låt den fräsa med i någon minut. Krydda med curry, kardemumma och ingefära. Tillsätt vitkål, paprika, soja och det kokta riset. Avsluta med räkorna som bara ska bli varma. Salta, peppra och garnera med bladpersilja.
Jag hade visst ingen paprika, trots storhandlingen igår. Det såg ut som att jag handlat för en enorm familj när jag packade in i allt i bilen...det blev morötter istället för det fanns hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar