tisdag 10 augusti 2010

Halvfabrikat

Man kanske borde hålla sig till närproducerat och ekologiskt. Odla sina egna morötter, kryddor och salladshuvud. Valla sina egna kossor och grisar, skjuta egna älgar för att få färs och julskinka. Göra sin egen buljong och köpa mjölk av bonden man blivit kompis med genom att prova på att bo på lantgård. Fiska upp fisk från havet på ett godkänt sätt och plocka svamp och bär hela hösten och förvälla och frysa in. Koka egen saft, sylt, lingondricka och gelé att ha till älgsteken man har i frysen sedan älgjakten. Plocka upp potatis ur landet och förvara i sin källare hela vinterhalvåret och göra egen pärmos till den egenstoppade korven.

Men tacka vet jag halvfabrikat emellanåt. Lasagnette -Jösses vilken bra rätt. Man bara bryner, smörar in, brer ut, kokar ihop och vips in i ugnen. How I löv halfabrikat! Det tar max 20 minuter.

6 kommentarer:

F. Timeus sa...

Halvfabrikat is da shit. /säger älgjägaren med egna hallon på tomten

S sa...

Fredrik: Ja, men man måste ju göra något av älgfärsen! =D

F. Timeus sa...

Lasangette är grymt! Lite svårt att stava bara...

S sa...

Fredrik: Det är det bästa!! Men eftersom ordet är ett svårt ord kan man lika gärna stava fel. Ingen ser någon skillnad. =)

F. Timeus sa...

Men det är lite pinsamt när en språkpolis inte klara språket särskilt bra. Fast maten är god. Där stavade jag rätt va?

S sa...

Fredrik: Korrekt!