tisdag 31 augusti 2010

Papier

Jag är lite lätt manisk när det gäller så kallade viktiga papper. Jag kan inte bara lägga dom i pappersinsamlingen och jag kan heller inte med att slänga papper i vanliga soporna. I söndags löste jag äntligen problemet! 169 kr på Claes. Fantastiskt fynd som går igång när man sätter ner papperet i tugghålet och som kan backa papperet och sedan köra arket i fast forward igen. Hela apparaten var höjd till skyarna tills den tvärslutade. Den bara nä, nu kör jag inte mer. Då fick jag ta fram manualen och läste att man bara fick köra den i 2 minuter. Sen behövde den en paus på 30 (!) minuter.

Min hög var max 7 cm hög, men det tog flera timmar att bli färdig. Å högt lät den! Men jag blev färdig och vid tidpunkten klar hade jag producerat två stora kassar med pappersstrimlor. Undra om man inte borde använda det till något? En sittpuff kanske?

Eller så går jag bara raka vägen till pappersinsamlingen med mina fina strimlor med lättat hjärta!

6 kommentarer:

Miriam sa...

Du kan väl fläta ihop det till en korg? Eller en duk till nya bordet?

Omentjej sa...

Jag har för mig att man kan lägga det som skydd i jordgubbslandet (fast hur blir det när det regnar?)

Återbruket är nog en bra idé, och grattis till fyndet. Vi har en jätte på jobbet, den lånar jag ibland.

F. Timeus sa...

Jag som bor på landet tänkte att jag kunde klimatkompensera (?!) lite och elda upp alla viktiga papper - det tog också skitlång tid! Jag gav upp efter en tredjedel och ska nog köpa en strimlare jag med. Eller så får kidsen riva sönder allt, har inte bestämt mig.

S sa...

Miriam: Du har förslag du! En ny duk till nya bordet... Den borde i alla fall suga upp eventuell utspilld vätska.

Omentjej: Om man inte har hus som "vissa andra" då? Då har man inget jordgubbsland. Och ja, hur blir det om det regnar...borde förmultna tillslut??!

Fredrik: Elda upp lät ändå som en bra idé! Om kidsen får riva sönder allt, så kanske dom även äter upp det och då försvinner det ju. Det är ju bra. Sen om det är bra att bajsa trycksvärta är en annan fråga i ett annat forum...

Omentjej sa...

Kanske blir finfin gödning. Bryta upp parketten & anlägga ett litet land kanske...?

S sa...

Omentjej: Kanske det?!