onsdag 20 februari 2008

Hallå!

Är en dyr restaurang på Arlanda. Men vilken trevlig personal!! De har hittat min kära plånbok och snart är den åter i min handväska. Känns väldigt bra faktiskt! Börjar sakna Sverige också.

Igår, vid en sen kvällsvandring hittade vi den ena efter andra butiken med saker man inte kunde förstå fanns. Eller vad sägs om SuperMarket Porno Store och High quality Seedmarket? Den sistnämnda är på några våningar, men det är bara på markplan man ser ut att kunna köpa saker. Jag anar dock att även de andra våningarna fyller något syfte. Saker är för övrigt diverse frön för att plantera och föda upp växter. Men så är ju Holland känt för sina tulpaner också!

Att åka taxi här är att leka med döden. Bilarna är jätte fina! Polerade och dammsugade till max, men chauffören verkar ha tagit del av High quality's finfina varor och har en stor längtan efter döden. För att göra det hela lite mer trivsamt och spännande tar han gärna med sina kunder in i livet efter detta. Det finns liksom inte lagar för hur man kör bil. Detta är inte så bra med tanke på att det finns fler cyklister här än det finns cyklar i Sverige och dessa ska samsas på samma yta. Ytan är minimal. Tänk er en gränd i Gamla Stan i Stockholm som breddas något, men inte mycket. Där ska man mötas. Två bilar, 27 cyklister och 15 fotgängare, plus några metallgrejjer som sticker upp ur gatan. På vissa platser ska även spårvagnar få plats. Igår blev en kursare huvudvittne när en cyklist blev påkörd av en spårvagn. Cykeln hamnade under spårvagnen och chauffören va tydligen fly förbannad över att cyklisten existerade. Polis tillkallades och även en ambulans. Om cyklisten hade hjälm? Nej, nej. Ingen cyklist har hjälm, trots att även gångare borde bära denna huvudbonad för att förskonas från att falla offer för en dödslängtande taxichaufför.

Deadly tired ska jag strax ge mig ut på en obligatorisk kvällspromenad i crazyland och hitta något att äta. Roomservice är det jag skulle önska mig, men kollegan vill gärna ut och kika. Så jag får väl haka på. Jag är ju ändå utomlands!

Inga kommentarer: