500 g kycklingfilé
2 msk matolja
salt & peppar
200 g purjolöksringar
2 pressade vitlöksklyftor
500 g wokgrönsaker (frysta)
4 msk majsena
1 tsk soja
2,5 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
3 dl jasmineris
Börja koka jasmineriset. Stek kycklingen i hälften av oljan. Salta och peppra ganska mycket. Lägg kycklingen åt sidan. Fräs purjo, vitlök och wokgrönsaker i resterande olja. Rör ner kycklingen. Blanda majsena, soja, vatten och smulad buljongtärning i en skål eller nåt. Häll redningen över grönsakerna och kycklingen. Koka upp och sen är det klart!
2 msk matolja
salt & peppar
200 g purjolöksringar
2 pressade vitlöksklyftor
500 g wokgrönsaker (frysta)
4 msk majsena
1 tsk soja
2,5 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
3 dl jasmineris
Börja koka jasmineriset. Stek kycklingen i hälften av oljan. Salta och peppra ganska mycket. Lägg kycklingen åt sidan. Fräs purjo, vitlök och wokgrönsaker i resterande olja. Rör ner kycklingen. Blanda majsena, soja, vatten och smulad buljongtärning i en skål eller nåt. Häll redningen över grönsakerna och kycklingen. Koka upp och sen är det klart!
2 kommentarer:
Ååå vad jag längtar efter soja!! I det här huset är det bannlyst eftersom små mjölkproteinallergiker lätt utvecklar sojaallergi (och jordnötter).
Hur funkar soja för dig förresten? Det vore intressant att höra om du känner något öht av det. Det är så rackarns svårt med de små kottarna som inte kan beskriva hur de mår när de får mjölk t ex...
Ponder: Jadu...det blir typ ett helt kapitel i min framtida bok. Kanske ska maila dig vid tillfälle!
Skicka en kommentar