Är det bara jag som har problem med att få till en riktigt bra ugnspannkaka?
Den blir alltid degig.
Vad gör ni, ni som lyckas? Kan det bero på havremjölken mån tro?
Den blir alltid degig.
Vad gör ni, ni som lyckas? Kan det bero på havremjölken mån tro?
6 kommentarer:
Nä, har samma problem. Det känns som jag har prövat allt!
Nej då, det är inte havremjölkens fel. Tricket är att ha GRYMT mycket ägg i - jag kör 8 ägg till ungefär lika många dl havremjölk (hade tänkt hänvisa dig till matbloggen, men upptäckte att jag inte lagt ut ungspannkaka där, trots att jag gör det ofta...). Då blir den fluffig och fin.
Tror jag skrivit det förut, men tänk på att ta lite mindre havremjölk än motsvarande mängd mjölk eftersom havremjölken har högre vattenhalt. Speciellt viktigt när man bakar och det är kinkigt med proportionerna.
Frk S: Men asså, pannkakskväll nån kväll? Så vi kan öva? Ponder verkar vara bra på det där!
Ponder: Jag ska prova med lika mycket ägg som dl mjölk. Du kan då allt! När jag har bakat har jag aldrig märkt av något problem, men då brukar jag höfta ganska bra ändå!
You bet! Så mysigt. Tur Ponder finns:)
Man tackar och bockar för berömmen! :) Hojta om jag ska kolla exakta receptet - det sitter på kylen, som är där nere... ;)
Ni får lova att rapportera hur det gick sen, ok?
Det är mest i kakor och grejer där det liksom inte FÅR vara för mycket vätska som det där havremjölksproblemet märks. När det gäller typ bröd och så är det ju bara att pytsa i lite extra mjöl så reder det upp sig.
Ponder: Jag ska försöka komma ihåg att rapportera eventuella framsteg i pannkakeproblemet!
Skicka en kommentar