tisdag 10 mars 2009

Dagens middagstips!


Lasagnette! Kan det bli enklare? Nä, tror faktiskt inte det!

Jag är mjölkproteinallergiker, men reagerar olika mycket på olika saker. I kryddblandningen som kommer med paketet så är det (självklart!) tillsatt mjölkprotein, men jag försöker att göra den så mjölkfri som möjligt ändå med mjölkfritt smör och havremjölk. Idag var jag sugen på ost, så jag satte lite ost ovanpå! Annars brukar jag ha bytt ut osten mot iMat , det fungerar det också!


10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en massa älgfärs som ligger i frysen och bara väntar på att bli en jätteomgång lasagne. Jag är fullständigt tokig i riktigt smarrig och såsig lasage... Mmm!

S sa...

Det fina med lasagnette är att det inte tar någon tid alls att laga till, men är minst lika god som vanlig lasagne!

Ponder sa...

Jag har aldrig förstått varför de ska pytsa mjölkprotein i var och varannan sak. Vad kan det tillföra smakmässigt liksom?

Håller med om att iMat funkar fint istället för ost, men det blir inte lika fint färg. (På potatisgratängen tar jag ströbröd och mjölkfrittmargarin på toppen, det blir ganska bra.)

S sa...

Ponder: SMART där, med ströbröd och margarin! Det ska jag också prova någon gång!

Jag undrar också vad proteinet gör i alla varor, för det kan omöjligt vara en smakförstärkare?! Kanske som stabiliserare?

Philip sa...

Det var sjukt gott! /Mansgrisen som bara kom hem och åt god mat.

Ponder sa...

Ja, för att inte tala om vasslepulver?! Vad sjutton ska det vara bra för??

Ströbröd+margarin blir schyst knaprigt ovan på gratängen, vilket mjölkallergikerna inte tycker om, men ändå... ;) Är man 2.5 år så är man!

Anonym sa...

S: Fiffigt! För det tar en herrans tid att göra lasagne från grunden.

Jag blev så inspirerad igår att jag idag har en stor lasagne i ugnen just nu :)

S sa...

Viktoria: Cred till dig!!

Marcus sa...

iMat? Är det något från Apple?

S sa...

Marcus: Mmmm, precis.