tisdag 26 maj 2009

En sak till

Om ni har blodgrupp B eller 0 så borde ni verkligen springa till närmsta blodcentral och dela med er! Jag delade med mig av mitt A-blod i norrland, men det är akutast med B och 0 för tillfället. I Uppsala fick man ställa in 15 operationer idag, eftersom det saknas blod.

Så GÅ! Har du aldrig lämnat blod, gå och gör det nu.

6 kommentarer:

Familjen Hallman sa...

Skulle gärna göra det, men får inte pga att jag ammar. Jag har 0positiv så jag kan ge alla som är positiv, vilket är kanon. Men som sagt...
Bra att du lämnat i allafall, många ++++ till dig!

Omentjej sa...

Jippi, jag blir så glad när fler engagerar sig! Jag är 0- och lämnar så fort jag får. Många är rädda men det tar ju bara några minuter - sen har man i bästa fall bidragit till att rädda liv! Det är ju hur bra som helst! :)

S sa...

Hallman's: Det blir din tur någon gång också!

S sa...

Emma: Ja, men när man läser att blodet är slut i hela sverige och har en mamma som jobbar på blodcentralen så förstår man problematiken. Då får man försöka nå ut i många kanaler!

Ponder sa...

Jag har ju länge propagerat för blodgivning, ända sen jag själv tömde blodbanken den där aprildagen förra året, och kan bara hålla med i det du skriver. Det ÄR verkligen livsviktigt med blodgivning - vem som helst kan behöva blod, ofta när man minst anar det. Det räddar liv, varje dag.

Maken ska iväg och lämna i morgon här, själv får jag ju inte för min tarmsjukdom. :(

S sa...

Ponder: Ja, det känns bra att kunna lämna blod. Men ibland får man ju faktiskt inte och det kan man inte göra mycket åt och man ska heller inte ha dåligt samvete för det!

Jag får bara lämna en gång per år för jag har väldigt låga värden allt som oftast. Men, det är i alla fall en gång per år!