Idag åt vi världens enklaste middag. Vi stekte korv av starkare sort och gjorde egen potatissallad. Jag är inget fan av affärernas potatissallad, speciellt inte de med vitt klegg i. Så vi gjorde en egen som vi hittade receptet till på ica.se och deras receptsida. Fast vi modifierade lite. Så här är originalet för fyra personer:
Fransk potatissallad
3/4 kg potatis
2-3 schalottenlökare
1/2 dl hackad dill och persilja
1-2 msk kapris
Dressing:
1 msk vinäger
2 tsk fransksenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
1 msk vatten
Så här gör man:Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala, hacka eller skiva löken. Blanda alla ingredienserna till såsen. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Häll över dressingen och rör om. Låt salladen stå ett tag och ta smak. Strö över kapris.
Fransk potatissallad
3/4 kg potatis
2-3 schalottenlökare
1/2 dl hackad dill och persilja
1-2 msk kapris
Dressing:
1 msk vinäger
2 tsk fransksenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
1 msk vatten
Så här gör man:Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala, hacka eller skiva löken. Blanda alla ingredienserna till såsen. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Häll över dressingen och rör om. Låt salladen stå ett tag och ta smak. Strö över kapris.
Vi följde inte detta slaviskt. Utan la till lite oliver och så. Gött!
3 kommentarer:
Fransk potatissallad är BÄST, speciellt när den är gjord på färskpotatis och serverad ljummen.
Ponder: Jag föredrar den också ljummen. Maken däremot tyckte att den var riktigt bra kall. Tja..det funkade det med! Nypotatis tar ju allt, men det här blev toppen ändå!
Mmmm! Det är supergott! Jag brukar ta rödlök istället. Och lägga till oliver. Och blanda fransk senap med söt senap.
Skicka en kommentar