onsdag 19 augusti 2009

Smoothie

Vi har börjat snöa in oss på smoothies. Vi har dock inga klockrena recept, så det är bara att lämna ett avtryck här i bloggen, där ni skriver ner era favoriter. Hemskt gärna mjölk- och sojafria!

Idag hittade jag ett recept på nätet som maken satte i verket. Den är så nyttig att man nästan måste tugga den. God, absolut! Men jag tar gärna emot alla möjliga recept!

Dagens bestod av banan, äpple, blåbär, en skvätt vatten och linfrön.

3 kommentarer:

Ponder sa...

Åh smooooothie, det har jag inte druckit sen jag var gravid. Då drack jag det å andra sidan flera gånger om dagen.

Mitt standard recept är frusna bär (oftas hallon eller blåbär), banan (så slipper man sockra bären), en skvätt havremjölk och så vetegroddar (ett par matskedar så där). Personligen tycker jag att nästan vad som helst går att kombinera med banan, så jag börjar där liksom. Med frysta bär blir den sä där härligt isig, nästan lite som en milkshake.

Viktoria sa...

Jag älskar också smoothies men får hejda mig då jag ofta sätter i mig liiiiite för mycket då jag är i farten.

Tyvärr är jag så där supertrist och köper mina.

S sa...

Ponder: Jag har bara ett litet problem med banan. Banan borde bara ätas ur ett skal som är helt gult, mer åt det gröna än bruna hållet. Mosad, i sockerkaka eller mat är en plåga. Jag jobbar på det genom att stoppa det i smoothie, för det är bra som sötningsmedel!

Jag ska prova ditt "recept" strax.

Viktoria: Inte trist alls! Då vet man ju att man får en god smoothie. Hemma hos oss vet man inte alltid om den blir så god eftersom vi blandar hejvilt!